.
Eryk: 1
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = cześć pomoże ktoś ?
sinα2
5 cze 14:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
a co to ma być

? zgaduj zgadula − jakie on może mieć zadanie?
5 cze 14:48
Patronus: A co chcesz uzyskać?
5 cze 14:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
na pewno tam jest sinα2 ... a nie przypadkiem sin2α ? czy też (sinα)2 ?
5 cze 14:50
Eryk: chodzi mi o to czy moge to sobie przekształcić np.
1 sinα2+cosα2 cos2
−−−−= −−−−−−−−−−−−−=1+−−−−−−−−−−
sinα2 sinα2 sinα2
5 cze 14:55
Venom: możesz, chociaż zapis tych potęg trochę razi w oczy.. ; p
5 cze 14:58
Venom: 1/six2α=(sin2α+cos2α)/sin2α=1+tg2α
5 cze 15:00
Eryk: nie moge tego znaleść nigdzie
5 cze 15:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
jeżeli masz tam sin (
α2) a nie sin
2α lub też (sinα)
2 to NIE ... NIE MOŻESZ
5 cze 15:03
Eryk: ArturzmiastaNeptuna
przepraszam. mam tam sin2α
5 cze 15:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
pierwszy zapis jest czymś całkowicie innym niż drugi i trzeci (drugi i trzeci jest
równoznaczny). Więc napisz najpierw PORZĄDNIE co tam masz
5 cze 15:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
w takim razie:
| 1 | |
| = .... = 1 + ctg2x |
| sin2x | |
5 cze 15:06
Eryk: faktycznie .racja , dziekuje
5 cze 15:08
Eryk: sninusy sie skrócą
5 cze 15:09