Pilne
LOGARYTMY: Zapisz w postaci jednej potęgi. 1255*1253
5 cze 13:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | |
( |
| )3 * 1253 = ( |
| )3 * (53)3 = (5−2)3 * 53*3 = 5−2*3 * 59 = |
| | 25 | | 52 | |
= 5
−6*5
9 = 5
−6+9 = 5
3
5 cze 13:52
picia:
125= 5
3
pokombinuj
5 cze 13:53
Eta:
= 5−1
5 cze 13:53
Buuu: | | 1 | |
Arturze on tam ma |
| do 5, a nie do 3 |
| | 25 | |
5 cze 13:54
Eta:
5 cze 13:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to w takim razie ma rozwiązane analogiczne zadanie .... niech teraz sam myśli nad tym
5 cze 13:55
Buuu:
5 cze 13:58
LOGARYTMY: Czy wyjdzie 5−1 ?
5 cze 15:40
LOGARYTMY: 5 −1
5 cze 15:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak
5 cze 15:43
LOGARYTMY: Dzieki
5 cze 15:57