jest mi ktos w stanie pomoc?
heeelp: wiedzac ze sin alfa=0,4 oblicz 1−2sin alfa cos alfa
5 cze 13:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
1 − 2sincos = sin2 − 2sincos + cos2 = (sin + cos)2
5 cze 13:19
heeelp: a tak jakos bardziej moglbys pomoc? bardzo prosze
5 cze 13:23
Mila: sinα=0,4
Czy masz jakieś założenie o kącie α?
5 cze 15:25
Patronus: sinα = 0,4
sin
2α + cos
2α = 1
cos
2α = 1 − 0,16
cos
2α = 0,84
tg i ctg juz łatwo obliczyć
5 cze 15:56
picia:
a po tg i ctg?
5 cze 15:59
Patronus: a nie wiem, rozpędziłem się i myślałem że trzeba policzyć wszystkie funckjie tryg
5 cze 16:01