matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że liczba jest liczbą całkowitą.
maja:
Pomocy:( (
√
7
+
√
5
)/
√
7
−
√
5
+ (
√
7
−
√
5
)/
√
7
+
√
5
5 cze 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
√
7
+
√
5
√
7
−
√
5
+
=
√
7
−
√
5
√
7
+
√
5
(
√
7
+
√
5
)
2
(
√
7
−
√
5
)
2
=
+
=
(
√
7
−
√
5
)(
√
7
+
√
5
)
(
√
7
−
√
5
)(
√
7
+
√
5
)
7 + 2
√
7
*
√
5
+ 5
7 − 2
√
7
*
√
5
+ 5
=
+
= 14
7−5
7−5
5 cze 12:04
maja:
dziekuje
5 cze 12:10
Matma to zuo:
To jest źle powinno wyjść 12
20 sty 21:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick