?
ania: Punkty A(0,0) i C(2,8) są wierzchołkami prostokąta ABCD, ktorego przekatna BD zawiera sie w
prostej y=−14x+414. uzasadnij ze prostokat ten jest kwadratem. oblicz jego pole i
obwod.
28 kwi 08:18
wmboczek:
prosta AC: y=4x jest prostopadła do BD
y=4x
y=−x/4+17/4
otrzymujemy pkt przecięcia przekątnych S x=1,y=4
|AS|=|SC| oraz AC prostopadła do BD, zatem mamy kwadrat
28 kwi 09:16
Ff: ∫∊∫←to sek
25 mar 23:26
Podstawy Geometrii:

|AC|=d=
√(2−0)2+(8−0)2
d=
√68=2
√17
a
√2=2
√17
Ob=4*
√34jm
26 mar 01:20