matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg Geometryczny
Pawel:
Ciąg Geometryczny Zad 1 a
2
= 16 , q = −2 Oblicz : a
1
4 cze 21:52
Dawidd:
a
2
=a
1
*q
n−1
Teraz już coś widzisz ?
4 cze 21:57
picia:
a
2
a
1
=
q
4 cze 22:03