rozwiaż równanie
arek: a) x3+2x2−x−2=0
b) x3+5x2+3x+15=0
c) x3−3x2−4x+12=0
d) 2x4−x3+16x−8=0
e) x4−3x3=3−x
f) 4x3−8x2=x−2
g) 12x3−2=3x2−8x
h) 54x4=26x3+2x−1
4 cze 21:39
ICSP: h) źle przepisane
4 cze 21:40
picia: a mi sie zdaje ze to juz bylo
4 cze 21:41
czarnack: 
no dobra
h) 54x
4=27x
4+2x−1
że niby gdzieś już było rozwiązanie tego zdania

xD
4 cze 21:56
ICSP: nadal źle przepisany h
4 cze 22:05
czarnack: czepiasz sie
4 cze 22:22
ICSP: zdarza mi się

wszystkie robisz tak samo :
x
3 + 2x
2 − x − 2 = 0
x
2(x+2) −1
(x+2) = 0
(x
2−1)(x+2) = 0
(x−1)(x+1)(x+2) = 0
dokończ i spróbuj zrobić kolejne. Powtarzam : Wszystkie robimy tą samą metodą.
4 cze 22:24