matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc promień okręgu ;)
ela:
Oblicz promień okręgu opisanego na trójkącie którego boki maja długości 10,, 5 , 14
4 cze 21:12
Gustlik:
Wskazówka: oblicz pole trójkąta wzorem Herona:
1
P=
√
p(p−a)(p−b)(p−c)
, gdzie p=
obwodu trójkąta, a, b, c − długości boków
2
Promień:
abc
R=
4P
4 cze 21:21