matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę ooo pomoc !
edm:
Oblicz promień okręgu opisanego na trójkącie ABC, w którym AB=10 i cos ∡ACB=−0,8
4 cze 20:41
Eta:
|AB|
2R=
sin(∡ACB)=+
√
1−(−0,8)
2
= ....
sin(∡ACB)
4 cze 20:45