matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane a1= 4 i q= 3. Oblicz an.
kleopatra:
Pomożesz? Nie za bardzo wiem co robić z ''potęgami''. Mamy dane a1= 4 i q= 3. Oblicz an.
4 cze 20:18
Basia:
nic nie robić a
n
= 4*3
n−1
i tyle
4 cze 20:19