matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parametr
Szajbusek:
Dla jakich wartości parametru m∊R rozwiązaniem układu równań
⎧
x+3y−4=0
⎩
x−6y+m=0
jest para liczb rzeczywistych, z których jedna jest tangensem, a druga cotangensem kąta ostrego?
4 cze 20:17
krystek:
wyznacz x i y i wtedy x*y=1 ponieważ tgx*ctgx=1
4 cze 20:25
Szajbusek:
ok thx
4 cze 20:30