1 | √2 | √2 | ||||
sin2x= | ⇒ sinx= | v sinx= − | ||||
2 | 2 | 2 |
π | π | 3 | ||||
x= | +k*2π x= − | +k*2π = | π+k*2π | |||
4 | 4 | 4 |
3 | π | π | ||||
x= | π+k*2π x= π+ | +k*2π= | +k*2π | |||
4 | 4 | 4 |
π | 3 | |||
odp: x= | +k*2π v x= | π+k*2π , k€C | ||
4 | 4 |
π | 3π | 3π | ||||
− | +2kπ = −π+ | + 2kπ = | + (2k−1)π | |||
4 | 4 | 4 |
3π | ||
ale nie | +2kπ | |
4 |
−3π | π | π | |||
+2kπ = −π+ | + 2kπ = | + (2k−1)π | |||
4 | 4 | 4 |
π | ||
ale nie | +2kπ | |
4 |
π | 3π | ||
+ kπ | +kπ | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |