Oblicz sumę długości.
Ania: Oblicz sumę długości krawędzi pole powierzchni i objętość ostrosłupów w których:
c) podstawą jest trójkąt równoboczny o boku 4 cm a wysokość ściany bocznej wynosi 8 cm.
4 cze 17:16
Ania: Weźcie mi pomóżcie. xD
4 cze 18:34
Beti:

a = 4, h = 8
| | 1 | | 1 | | a√3 | | 1 | | 4√3 | | 2√3 | |
x = |
| hp = |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | | 3 | |
H
2 + x
2 = h
2
64 + 4 = b
2
b
2 = 68
b =
√68 = 2
√17
suma dł. kr.: S = 3a + 3b = ...
| | a2√3 | | 1 | |
Pc = |
| + 3* |
| ah = ... |
| | 4 | | 2 | |
4 cze 18:51
Ania: Dzięki.
4 cze 19:00
Beti: do usług
4 cze 19:02