matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
XxX:
równanie rekurencyjne a
0
= 0 a
1
= 2 a
n
+
2
=4
a
n
+
1
−4
a
n
1r
n+2
−4r
n+1
+4r
n
=0/r
n
r
2
− 4r+4 = 0 Δ=16−16 = 0 r
0
=
−b
2a
= 2 C
1
r
1
n
+ C
2
r
2
n
C
1
r
0
n
+ C
2
* n * r
0
n
a
n
= C
1
(2)
n
+ C
2
* n(2)
n
a
0
=C
1
=0 a
1
=2C
1
+ 2C
2
=2 2C
2
=2/
1
2
C
2
=1
4 cze 17:12