Prosze o rozwiąznie i pomoc
Shakira: Które wyrazy ciągu (an)są równe zeru,jęsli:
no które?
4 cze 14:36
picia:
n2−4n−21=0
rozwiaz
4 cze 14:39
Anos Luz: n2=0 n2−4n=0 n−21=0
4 cze 14:42
Basia:
Anos Luz przestań wypisywać bzdury
4 cze 14:49
Anos Luz: jakie bzdury mam przykład i tak sie to robiło
4 cze 14:50
Mila: n
2−4n−21 =0 i n∊N
+
Δ=16+4*21=100
| | 4−10 | | 4+10 | |
x1= |
| ∉D lub x2= |
| =7 |
| | 2 | | 2 | |
a
7=0
4 cze 14:57
Saizou : a
n=0
| | n2−4n−21 | |
0= |
| założenie n2+1≠0→n2≠−1 zawsze zatem x∊R
|
| | n2+1 | |
0=n
2−4n−21
Δ=100
√Δ=10
4 cze 14:57