końcowy wynik obliczania granicy mi wyszedł i nie wiem co dalej z tym zrobić;/
nikita55: 3
8x2
5 / 2
10x3
4 pomóżcie proszę

!
4 cze 11:23
Basia:
| 38*25 | | 38 | | 25 | |
| = |
| * |
| = ..... |
| 210*34 | | 34 | | 210 | |
wykonaj działania na potęgach
4 cze 11:29
nikita55: ok, ale możesz rozwiązać?

Basiu
4 cze 11:33
Basia:
| 38 | | 3*3*3*3*3*3*3*3 | |
| = |
| |
| 34 | | 3*3*3*3 | |
| 25 | | 2*2*2*2*2 | |
| = |
| |
| 210 | | 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2 | |
skróć i zobaczysz co i gdzie zostanie
4 cze 11:43
nikita55: oki dzięki wielkie
4 cze 11:48
nikita55: ale dalej coś mi nie wychodzi to jak mozesz to rozwiąż to do końca i wtedy wszystko będzie
jasne..
z gory dziękuję Ci bardzo
4 cze 12:01
picia:
w drugim sprobuj podobnie
4 cze 12:32
nikita55: pierwsze ok, ale drugie pomóżcie...
zeby cos sensownego wyszlo
4 cze 12:36