matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Natalia:
2. Oblicz Sin 750 + Ctg 390
4 cze 10:03
Basia:
zapisz 750 = 2*360+30 i 390 = 360+30 skorzystaj z wzorów redukcyjnych są tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
4 cze 10:06
krystek:
six(2*360+30)=sin30=.. ctg360+30)=ctg30=..
4 cze 10:06