matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pyatnie
tn:
WItam, jak narysować |y−1| = x+2 ?
3 cze 21:45
Maslanek:
Rozpatrzmy przypadki: 1) y≥1, wtedy y=x+3; 2) y<1, wtedy y=−x−1.
3 cze 21:49
tn:
tak, ale jak to będzie wyglądac?
3 cze 22:10
tn:
Mniej więcej tak?
3 cze 22:11