matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
miziasty:
sinα+cosα
sinα−cosα
1
−
=tgα+
cosα
sinα
tgα
Pomocy
3 cze 20:46
Beti:
(sinx+cosx)sinx
(sinx−cosx)cosx
L =
−
=
sinxcosx
sinxcosx
sin
2
x+cosxsinx − sinxcosx+cos
2
x
=
sinxcosx
1
=
sinxcosx
sinx
cosx
sin
2
x + cos
2
x
1
P =
+
=
=
cosx
sinx
sinxcosx
sinxcosx
L = P
3 cze 20:51