funkcja liniowa
kasia: | | 1 | |
jak wygląda wykres funkcji liniowej y = [ |
| x] dla x ∊ <−4,4> |
| | 2 | |
3 cze 20:43
kasia: :<
3 cze 20:56
Saizou : | | 1 | |
narysuj funkcję y= |
| x w przedziale <−4:4>, następnie nałóż moduł wartości bezwzględnej( to |
| | 2 | |
co pod osią x idzie nad oś x )
3 cze 20:58
kasia: moduł z x jest równy częsci całkowitej?
3 cze 21:01
Maslanek: Nie
3 cze 21:02
Maslanek: dla x=−4 mamy y=−2
dla x=−2 mamy y=−1
dla x=0 mamy y=0
dla x=2 mamy y=1
dla x=4 mamy y=2.
W takim razie "schodki" o długości 2.
3 cze 21:03
Beti:

jeśli klamra oznacza cechę, to wykres wygląda tak
3 cze 21:07