pomocy
Mariusz: Zad.1 Liczby √4 , x+1,2x sa kolejnymi wyrazami ciagu arytmetycznego, gdy:
A. x=3
B. x=−3
C. x=2
D. x=−2
Zad.2 W ciagu geometrycznym (an) dane sa: a3=−8i a5=−32. Iloraz tego ciagu jest rowny:
A.3
B.−3
C.5
D.2
Zad.3 Ciag geometryczny (bn) okreslony jest wzorem bn=3*2n. Sima pieciu poczatkowych
wyrazow tego ciagu wynosi:
A.186
B.198
C.306
D.312
Zad.4 Pierwszy i czwarty wyraz ciagu geometrycznego spelniaja warunki: a4=24, a1=2.
Wyznacz sume dziesieciu poczatkowych wyrazow tego ciagu.
3 cze 19:20
3 cze 19:21
3 cze 19:21
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
3 cze 19:21
Ola: tez mam z tym problem mam to do zrobienia a nie umiem
3 cze 19:56
Maslanek: 1. B
2. D
3. A (?)
3 cze 19:59
Ola: dzieki chociaz za tyle
3 cze 20:08