matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań.
Ruda:
⎧
x
2
+ y
2
= 8
⎩
y= x+2
3 cze 15:01
Beti:
zastosuj metodę podstawiania: x
2
+ (x+2)
2
= 8 a teraz wzór skróconego mnożenia: x
2
+ x
2
+ 4x + 4 = 8 uporządkuj, oblicz deltę, pierwiastki, a potem jeszcze wróć do podstawiania i oblicz y.
3 cze 15:13