matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
mandi:
f(x)=x
2
ln(3x−x
3
)
3 cze 14:22
Maslanek:
f(x) = x
2
* ln(3x−x
3
).
3−3x
2
f'(x) = 2x * ln(3x−x
3
) + x
2
*
.
3x−x
3
+ założenia w logarytmie
3 cze 14:24
mandi:
dziekuje
3 cze 14:25