oblicz
ola: wyznacz równanie symetralne odcinka o końcach A=(−2,2) i B=(2,10)
3 cze 14:05
Maslanek: Policz środek odcinka.
Wyznacz równanie prostej, w której zawarty jest ten odcinek.
Wyznacz wartość współczynnika kierunkowego prostej prostopadłej do odcinka.
Wyraz wolny policzysz wstawiając punkt do prostej.
3 cze 14:14
Mateusz:
Napisz rownanie prostej przechodzącej przez podane punkty symetralna to prosta prostopadła do
tej prostej a więc wspołczynniki kierunkowe tych prostych spełniac beda zaleznosc: a1*a2=−1
3 cze 14:16
Mateusz: NO i zeby wyznaczyc juz koncowe rownanie tzn obliczyc b to tak jak pisze Maslanek policz srodek
odcinka i wstaw wspołrzedne srodka do niepełnego rownania symetralnej aby wyznaczyc b
3 cze 14:18