matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
anka:
licznik ułamka to 4
2
7
/ 1
1
14
− 3
2
5
* 1,25 mianownik ułamka to (16
2
17
− 14
1
34
) *
1
71
3 cze 13:24
Beti:
2
4
7
2
30
14
17
5
L =
− 3
*1,25 =
*
−
*
= 4 −
1
1
14
5
7
15
5
4
17
1
1
= 4 − 4
= −
4
4
4
4
1
1
3
1
71
1
1
M = (16
− 14
)*
= 2
*
=
*
=
34
34
71
34
71
34
71
34
cały ułamek:
L
1
−
4
1
34
=
= −
*
= ...
M
1
34
4
1
3 cze 13:40