Pomocy !. Dostałam zadanie na zaliczenie. Potrzebuję je jak najszybciej.
Oblicz pole zacieniowanego obszaru.
Jeżeli coś jest nie zrozumiałe proszę napisać adres e−mail i po prostu wyślę zdjęcie.
Proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie ponieważ nie rozumiem tego zadania.
Z góry bardzo dziękuję .
| 1 | 1 | 62√3 | 36√3 | 9√3 | ||||||
P = | PΔ = | * | = | = | ||||||
| 4 | 4 | 4 | 16 | 4 |
| 62√3 | ||
a) PΔdużego= | ||
| 4 |
| 32√3 | ||
PΔmałego= | ||
| 4 |

| 1 | ||
tg30o = | ||
| x |
| √3 | 1 | 1 | 1 | √3 | |||||
= | Pt = | *x*1 = | *√3 = | ||||||
| 3 | x | 2 | 2 | 2 |
| √3 | ||
P = 2*Pt = 2* | = √3 −−> suma pól dwóch trójkątów prostokątnych | |
| 2 |
| 120 | ||
Pw = | *π*r2 (r=1) | |
| 360 |
| 1 | π | |||
Pw = | *π = | |||
| 3 | 3 |
| π | ||
Pf = √3 − | ||
| 3 |