prosze s sprawdzenie wykresu f. wyk.
lobuz:

wykres funkcji:
f(x)=3
x−1 −9
y=3
x
u=(1,−9)
punkt powinien znajdować się (1 −8) ?
Proszę os sprawdzenie, ewentualnie napisać jeśli coś nie tak... bo pewny nie jestem
DZIĘKUJE
pigor: ... źle

, to nie jest wykres funkcji y=3
x (jest przecież rosnąca, a nie taka jak u
ciebie) ) , choć y=−9 − asymptota pozioma jest o.k , a także punkt (1,−8)∊ do wykresu ,
czego u ciebie jakoś nie widzę.;
także dobrze by było znaleźć miejsce zerowe
f(x)=0 ⇔ 3
x−1−9=0 ⇔ 3
x−1=3
2 ⇔
⇔ x−1=2 ⇔
x=3 − to jest miejsce zerowe, a ja go nie widzę u ciebie

. ... :0