matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
optyka geometryczna
helpp:
Mam problem z tymi zadaniami, kompletnie nic nie umiem z fizyki i proszę o pomoc
http://imageshack.us/photo/my-images/252/image123f.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/820/image122hg.jpg/
3 cze 11:31
Sławek:
http://www.fizyka.edu.pl/optyka_praca.php
4 cze 18:12
Sławek:
Zad 4. x − odległość przedmiotu od soczewki y − odległość obrazu od soczewki x+y=d
1
1
1
+
=
x
y
f
y
2
−dy+fd=0 Δ=d
2
−4fd ≥ 0 ...
1
f=
(d
2
−l
2
)=0,16m
4d
4 cze 22:16