matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
Tesia:
Macierze Obliczyć A
3
B
T
−2AC dla 2 1 0 A= −1 0 3 1 −1 0 B= 1 2 3 0 4 0 0 1 C= 4 3 2 1
2 cze 21:55
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mno%C5%BCenie_macierzy
2 cze 21:55
Tesia:
Dziękuję za link, ale potrzebuję rozwiązania...
2 cze 21:57