wierzchołkami kwadratu
hipcio: punkty a =(2,4) i c=(−4,−2) przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD. Pole kola opisanego na
tym kwadracie jest równe ?
2 cze 20:38
martyna: pomoże ktoś
2 cze 20:43
123: | | √(−4 − 2)2 + (−2 − 4)2 | |
Pkoła = π( |
| )2 |
| | 2 | |
P
koła = π(3
√2)
2
P
koła = 18π
2 cze 20:43
hipcio: pomoże ktoś
2 cze 20:43
martyna: pomoże ktoś
2 cze 20:43
123: | | √(−4 − 2)2 + (−2 − 4)2 | |
Pkoła = π( |
| )2 |
| | 2 | |
P
koła = π(3
√2)
2
P
koła = 18π
2 cze 20:43
hipcio: dzieki
2 cze 20:44
123: Oj nie wiem czemu wkleiło 2 razy to samo
2 cze 20:44
Gustlik: a =(2,4) i c=(−4,−2)
z wektorów:
AC
→=[−4−2, −2−4]=[−6, −6]
|AC|=
√(−6)2+(−6)2=
√72=6
√2
P=πr
2=π(3
√2)
2=18π
2 cze 23:17