Rownanie
nowicjusz: a+b=64
a2+b2=522
2 cze 19:55
Ratarcia: a= 64−b
(64−b)2 +b2 = 522
4096 − 128b + b2 = 2704
b2 − 128b + 1392 =0
Δ= 16384− 4*1* 1392
Δ= i dalej...
3 cze 11:10
pigor: ...
nowicjusz−u 
przecież ci rozwiązałem ten układ w innym poście i nic mądrzejszego
nikt ci nie wymyśli, zwłaszcza, że najprawdopodobniej nie masz zielonego pojęcia o równaniu
kwadratowym (tam piszesz, że jesteś w gimnazjum) ; ale
cóż skoro jesteś taki uparty osioł, to bądź nim i czekaj na lepsze rozwiązanie., marnując swój
czas i nie tylko . ...
3 cze 11:51
Mila: Masz błąd:
2b2−128b+1392=0
w gimnazjum takie równanie można rozwiązać tak:
b2−64b+696=0
(b−32)2−1024+696=0
(b−32)2=328
b−32=√328 lub b−32=−√328
3 cze 12:18