Funkcje
Monia :(: Funkcja f przyporządkowuje każdej naturalnej liczbie dodatniej liczbę jej wszystkich
naturalnych dzielników Wynika z tego, że :
f(8)=1
f(8)=2
f(8)=3
f(8)=4
2 cze 18:27
Basia:
a przez jakie liczby naturalne możesz podzielić liczbę 8 ?
i ile ich jest ?
2 cze 18:29
Monia :(: przez 8,1,4,2 czyli 4
2 cze 18:31
Monia :(: funkcja f przyporządkowuje każdej dwucyfrowej liczbie naturalnej sumę jej cyfr. Dla ilu
argumentów funkcja ta przyjmuje wartość równą 2
dla jednego
dla dwóch
dla trzech
dla czterech
2 cze 18:35
picia: 11,20
2 cze 18:42