matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz log
Marta:
2 cze 18:01
kylo1303:
log
√
2
4
√
2
?
2 cze 18:02
ICSP:
log
√
2
4
√
2
= 5
2 cze 18:02
kylo1303:
√
2
=2
1/2
4
√
2
=4*
√
2
=2
2
*2
1/2
=2
5/2
log
a
b=c ⇒ a
c
=b
2 cze 18:03
ola:
dlaczego 5?
2 cze 18:04
kylo1303:
bo (2
1/2
)
x
=2
5/2
→ x=5
2 cze 18:06