matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
banysia:
wskaz wror funkcji ktorej wykres przechodzi przez pkt (0,−2) i (1,3) a.y= 3x+2 b. y=5x−2 c. y= 5x+2 d. y= x−5
2 cze 17:46
Eta:
b)
2 cze 17:47
Saizou :
np. −2=0a+b→b=−2 3=a+b 3=a−2→a=5 zatem y=5x−2
2 cze 17:51