FUNKCJA LIN
banysia: dla jakich wartosci parametru m funkcja liniowa f(x)=(m2 −1)x+2 jest rosnaca

mam w
formkie testow te zadania i odp sa: A. mε(0;
∞) B mε(−
∞;1)∪(1;
∞) C mε(−1;1) D mε{−1,1}
2 cze 17:17
picia:
y=ax+b
a>0 f rosnaca
a<0 f malejaca
a=0 f stala
2 cze 17:18
Eta:
Żadna z tych odpowiedzi
2 cze 17:21
picia:
no dokladnie.w b) czegos brakuje
2 cze 17:23
banysia: tzn

wiecie co tam gdzie jest tresc zadania ma byc (m do kwadratu) ale ja nie widze tego
znaczka zeby go tam wstawic gdzie on jest

i moze to zmieni postac zadania bo chyba zle
zrozumieliscie albo ja nie kumam
2 cze 17:24
Saizou : m2−1>0→m2>1→lml>1→m>1 lub m<−1
2 cze 17:26
Eta:
Poprawna odp: m€ ( −∞, −1) U (1,∞)
2 cze 17:27
Saizou : innymi słowy brakowało minusa przy drugim przedziale
2 cze 17:27
picia:
ja zrozumialem ze tam jest kwadrat. po lewej masz kliknij po wiecej przykladow i masz jak sie
co zapisuje. w odpowiedzi b czegos brakuje. sprawdz
2 cze 17:28
Saizou : oczywiście że chodzi o pierwszy przedział
2 cze 17:28
banysia: faktycznie w b. brakowalao mi minusa .superr dziekuje wam bardzo
2 cze 17:30