| log2x | ∞ |
| x | |||||||||||||||||||
= [ | ] =H | = − | → 0 | |||||||||||||||||||
| ∞ |
| ln2 |
| 1 | |||||||
= x, taka zamiana, potrzebowałem symbol nie oznaczony, więc sobie go zrobiłem | |||||||
|
| lnx | lnx | |||||||||
limx→0 xlog2x = [−0 *∞] = limx→0 x | = limx→0 | = | ||||||||
| ln2 |
|
| ∞ |
| x | 0 | ||||||||||||||
=[− | ]=H= limx→0 | = −limx→0 | = | =0 . ![]() | |||||||||||||
| ∞ |
| lnx | ln2 |
dzieki
| x | 1 | |||
a czemu nie xlog2x = (x)'log2x + x(log2x)' = log2x + | =log2x + | = | ||
| xln2 | ln2 |
| 1 | ||
jeśli x→0 to cały log2x do −∞ a | to stała i całość dążyłaby do −∞ | |
| ln2 |