matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz liczby spełniające układ nierówności i należącedo zbioru liczb naturaln
i.j.a:
⎧
6x−3<x+2
⎩
x+2<9x+18
2 cze 14:48
DziabonG:
1) 5x−5<0 5(x−1)<0 x=1 2) −8x − 16 <0 8x +16 >0 8(x+2>0 x= −2 x= (−2,1)
2 cze 14:56