matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań algebraicznie i graficznie.
i.j.a:
⎧
4x−y=2
⎩
−3x+6y=9
2 cze 14:44
picia:
y=4x−2 podstaw do drugiego, jak obliczysz x to wroc to tego co wyznaczylem w drugim wyznacz tez y=.. i narysuj obie proste
2 cze 14:56