matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdz miejsca zerowei sporzadz wykres funkcji.
i.j.a:
⎧
3x+1 gdy x∊(−
∞
,−2)
f(x)=
⎨
−5 gdy x∊<−2,2>
⎩
−3x+1 gdy x∊(2,
∞
)
2 cze 13:36
Maslanek:
3x+1 = 0 ⇔ x=−1/3 (nie należy do przedziału) −3x+1=0 ⇔ x=1/3 (również) f
1
(−2) = −6+1=−5 f
3
(2) = −6+1=−5 Cosik takiego
2 cze 13:48