matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna cząstkowa 1-rzędu
Ewelina:
Jak obliczyć pochodna cząstkowa 1−rzedu z funkcji: 3 * a
2/3
+ 2 sin b ? Bardzo proszę o pomoc.
2 cze 12:55
Maslanek:
2
f'
a
= 3*
a
−1/3
+ 0 = 2a
−1/3
.
3
f'
b
= 2cosb ?
2 cze 13:42