matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy zadanie z fizyki!
artek:
miedzy dwiema rownoleglymi plaszczyznami poruszajacymi sie w tym samym kierunku z Va=4m/s i Vb=2m/s znajduje sie tarcza o promieniu r=0,4m.Znalezc predkosc v srodka tarczy oraz predkosc katwa.
2 cze 12:04