pilna pomoc na jutrzejsze moje zaliczenie
Kris: pochodna F(x)= ln (x+√x2 +1)
1 cze 23:25
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | | 1 | |
F'(x) = |
| * (pochodna wnętrza) = |
| *(x+√x+1)' = |
| | x+√x+1 | | x+√x+1 | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| * (1 + |
| ) |
| | x+√x+1 | | 2√x | |
1 cze 23:27
Kris: pod pierwiastkiem jest jeszcze x do potegi 2 i czy nie powinno byc jeszcze na końcu x 2X?
1 cze 23:37
Kris: własnie t tym mam dylemat bo chyba sa dwa wnetrza... nawias i pierwiastek
1 cze 23:40
krystek: "masz jedno wnętrze"
1 cze 23:49