promień okregu
beata: Promień okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym o przyprostokątnych a = 8 i b = 6
ile jest równy?
1 cze 23:11
1 cze 23:14
picia:
oblicz przeciwprostokatna. Promień okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym to polowa
przeciwprostokatnej.
1 cze 23:14
krystek: Oczywiście @picia
1 cze 23:19
beata: R=82sinα
1 cze 23:27
picia:
zrob to co napisalem.
8
2+6
2=c
2
oblicz c
1 cze 23:29
1 cze 23:29
beata: czy wynik końcowy tego zadania wyjdzie 5?
1 cze 23:33
picia: tak
1 cze 23:36
hipcio: jaki jest wynik z R ? 5 czy nie?
2 cze 22:46
Mila: R=5
2 cze 23:07