rozwiąż układ równań
robert: rozwiąż układ równań
{
2x+y=1
xy=−1
(
jak to zrobić proszę o pomoc
jakieś podpowiedzi ^^
1 cze 23:03
krystek: y=1−2x podstawiasz do drugiego r−nia
1 cze 23:05
robert: dzięki wielkie : )
1 cze 23:07
robert: 2x + 1 −2x = 1
0 = 0
1 cze 23:09
krystek: x(1−2x)=−1
1 cze 23:12
krystek: A Ty do jakiej szkoły chodzisz?
1 cze 23:12
robert: do technikum faze mam i robię proste błedy zapomniałem nawiasu: D
1 cze 23:20
robert: czy nie mam czasami podstawić y=1−2x pod >>2x+y=1>>2x+1−2x=1 >>>0=0
1 cze 23:23
robert: ja *prdl−e* bez komentarza sory : D
1 cze 23:25
krystek: Słownik nie zachęca do pomocy Tobie!
1 cze 23:30
robert: przepraszam bardzo za moje kolokwialne słownictwo ale jestem po alko .poniosło to się nie
powtórzy
mam pytanie czy z tego mam liczyć delte
1 cze 23:34