pole
dżastina: Pole trójkąta prostokątnego jest równe 18cm2 wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta prostego
ma długość 4 cm.
Oblicz promień okręgu opisanego na tym trójkącie.
1 cze 22:29
Mila: gdzie c− przeciwprostokątna
1 cze 22:31
picia:
z pola oblicz dlugosc boku.
| | c | |
R= |
| gdzie c to przeciwprostokatna |
| | 2 | |
1 cze 22:32
Eta:
| | c*h | |
P= |
| ⇒ 4c= 36 ⇒ c=... R=... |
| | 2 | |
1 cze 22:36
dżastina: czy c = 32 ?
R = 16?
1 cze 22:42
Mila: Nie. Zobacz u Ety ostatni wzór.
1 cze 22:48
dżastina: c=9
R= 4,5 ?
1 cze 22:50
picia: tak
1 cze 22:55
dżastina: dzieki
1 cze 22:56