Ciekawe zadanie
atomiC: Mam takie zadanie [Oblicz odległośc między prostymi równoległymi k i l,jesli:
k:x+y+2=0 l:x+y−4=0
A=1 B=1 C=2
l:
A=1 B=1 C=−4
| | −6−4 | |
i teraz mam tak : |
| ={−10}{1}=−10 |
| | pierwiatkek12+12 | |
czy to jest poprawnie i jak to rozgryśc
1 cze 20:53
Artur z miasta Neptuna:
odległość NIE MOŻE być ujemna

zapomniałeś o wartości bezwględnej
1 cze 20:54
atomiC: czyli jak to wziąsc
1 cze 20:55
Artur z miasta Neptuna:
| | 6 | |
i coś źle policzone jest bo powinno wyjść |
| = 3√2 |
| | √2 | |
1 cze 20:56
Artur z miasta Neptuna:
od kiedy 1 + 1 = 1

;>
1 cze 20:57
atomiC: 2 tylko
1 cze 20:58
mućka: 1*1−1*1=1*1=1+1=2
1 cze 21:00
mućka: | | 6 | |
a skąd kolego masz te |
| |
| | √2 | |
1 cze 21:02
Artur z miasta Neptuna:
mućka
| | 'różnica' współczynników C | | 2 − (−4) | |
| |
| | = | |
| | = |
| | √A1*B1 + A2*B2 | | √1+1 | |
1 cze 21:04
Eta:
k: x+y+2=0 l: x+y−4=0
| | |2−(−4)| | | 6 | |
d= |
| = |
| = 3√2 |
| | √12+12 | | √2 | |
1 cze 21:05
mućka: yhm
1 cze 21:06
AtomiC: Eta ma tak jak ja teraz mam d=
1 cze 21:07
AtomiC: już wszystko gra
1 cze 21:09
AtomiC: a powiedzcie jeszcze te a,b,c jest ok
1 cze 21:09
Artur z miasta Neptuna:
tak ... jest 'ok'
1 cze 21:13
mućka:
1 cze 21:16