matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przypomnienie logarytmu
d33:
1/2 log
2
1/2 zapomnialem jak sie oblicza logarytmy, moze mi ktoś wytłumaczyć? Dziękuję z góry
1 cze 20:43
Artur z miasta Neptuna:
1
= 2
−1
2
1
log
2
= log
2
2
−1
= −log
2
2 = −1
2
1 cze 20:45
d33:
dzięki!
1 cze 21:27