matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi całka już po odpowiednim podstawieniu: całeczka: ∫U{dt}{t^3}=?
Leo:
dt
Ile wynosi całka już po odpowiednim podstawieniu: całeczka: ∫
=?
t
3
1 cze 20:28
Artur z miasta Neptuna:
1
1
= t
−3
... stosujesz wzór na ∫x
α
dx =
x
α+1
+ C
t
3
α+1
1 cze 20:31
Leo:
Dzięki wielki Artur!
1 cze 20:36