Prosze o Sprawdzenie zadania Wektory Srodek odcinka
Ewa: Dobry wieczór prosze o sprawdzenie zadania
Wyznacz współrzędne środka odcinka ABjeśli:
1)A=(0,4)B=(−2,0)
S(0+−22,4+02=−2,4
2)A=(−3,1)B=(3,5)
S(−3+32,1+52=0,6
3)A=(4,−1)B=(−10,9)
S(4+−102,−1+92=−6,8
4)A=(√2,−3),B=(√2,7)
S(√2+p{22,u{−3+72=1,4 lub 2,4
tu jest w pierwiastku √2
1 cze 20:19
Eta:
1) źle ma być S( −1, 2)
2) źle S(0,3)
3) źle S(−3,4) wszędzie zapominasz o podzieleniu przez 2
1 cze 20:22
picia:
1. źle
2. źle
3.źle
4.nie jestem pewny bo nie widze
1 cze 20:22
picia:
4. jak moze byc lub
1 cze 20:24
Eta:
| | √2+√2 | | −3+7 | | 2√2 | | 4 | |
4/ S( |
| , |
| ) = ( |
| , |
| )= (√2, 2) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
1 cze 20:24
Ewa: no właśnie może być pierwiastek ,a to wszedzie podzielic ale obliczenia sa tez złe
1 cze 20:28
Artur z miasta Neptuna:
1) źle (liczyz dobrze ... wynik zły)
2) źle (druga współrzędna)
3) źle (pierwsza i druga)
4) źle (pierwsza i druga)
przykład 3.
A(4,−1) B(−10,9)
| 4 − (−10 | | −1 − (9) | |
| = 7, |
| = −5 −−− o tyle przesunięty jest środek (co do zgodności |
| 2 | | 2 | |
znaków) względem krańców przedziałów
najlepiej sobie narysuj punkty A i B ... połącz linią i zobacz że środek będzie:
S(4−
7,−1 −
−5) = S(−10 +
7, 9 +
−5) = S(−3, 4)
1 cze 20:29
picia:
jak odcinek moze miec dwa srodki?
1 cze 20:30
Artur z miasta Neptuna:
picia ... tak samo jak materia może być w dwóch miejscach naraz

Wystarczy lekko zmienić metrykę
1 cze 20:33
Ewa: 
Dziekuje już wiem o co chodzi
1 cze 20:34
picia: 
powodzenia
Ewa
1 cze 20:36