Rozwiąż równanie i nierówność kwadratową
robert: Rozwiąż równanie i nierówność kwadratową tak jak w tamtym pilna pomoc ,proszę wytłumaczyć jak
to zrobić i o sprawdzenie : )
−x2−√2x=0
4x2+4x+1≤0
1 cze 20:01
krystek: −x(x+√2)=0 m zerowe to x1= ..x2=.. lub Δ
b) Δ, x1 x2 , wykres i odczytujesz wartości niedodatnie (pod osią i na osi OX)
1 cze 20:05
Artur z miasta Neptuna:
b) ... albo wzór skróconego mnożenia 4x2 + 4x+1 = (2x+1)2
1 cze 20:06
robert: mógł by ktoś rozwiązać nie mam pomysłu na to zadanie : <
1 cze 22:48
1 cze 22:51
robert: nic mi to nie daje nie mam pomysłu
1 cze 23:42
robert: jakaś metoda jak to zrobić chociaż podać przykłady
1 cze 23:58
picia: np
3x
2−x=0
x(3x−1)=0
2 cze 00:11
2 cze 01:28